Elektrikli araçlarda hasar tespiti uzmanlık gerektiriyor!

Elektrikli araçlarda hasar tespiti uzmanlık gerektiriyor!

Elektrikli araçlarda hasar tespiti uzmanlık gerektiriyor!

Türkiye'nin en köklü sivil toplum kuruluşlarından TÜSED Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği, elektrikli araçlarda ortaya çıkan hasarların tespiti ve hasar sonrası onarım süreçleriyle ilgili faydalı açıklamalarda bulundu.

İSTANBUL (İGFA) - Türkiye otomobil pazarındaki payı her geçen gün artan elektrikli araçların hasar sonrası süreçleriyle ilgili kapsamlı bilgiler veren TÜSED Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği, özellikle yüksek voltaja ve bataryada ortaya çıkabilecek kimyasal tepkimelere karşı alınması gereken önlemlerle ilgili detaylı açıklamalarda bulundu.

Her aracın acil durum müdahale talimatlarının farklı olabileceğine dikkat çeken TÜSED Yönetim Kurulu“İlk ve en önemli husus yüksek voltaj sisteminin kesilmiş olmasıdır. Yüksek voltaj kesilmiş olsa dahi aracın sistemleri üzerindeki elektrik yükü aracın modeli ve teknolojisine göre 30 dakikaya kadar bir deşarj bekleme süresi gerektirebiliyor. Her ne kadar tümüyle çok yeni bir teknoloji olsa da ilk üretilen elektrikli araçlarda risk daha yüksek olabiliyor.  İkinci önemli husus ise bataryaların hasar alıp almadığıdır. Batarya kontrol edilerek kimyasal bir tepkimeye girip girmediğinin tespit edilmesi, batarya ısısının düzenli aralıklar ile kontrol edilmesi gerekiyor. Genelde titanyum malzemeden üretilen batarya dış gövdeleri deformasyona uğramasa da iç yapısında bir bozulma sonucunda kimyasal olarak tepkime başlamış olma riski var. Bu risk 15 güne kadar devam edebiliyor. Özellikle li-ion bataryaların iç yapılarına su teması halinde kimyasal tepkime ile polimer iyonların hava ile buluşması zehirli gazların ortaya çıkmasına sebebiyet veriyor. Bu durum zehirlenmelere, cilt yanıklarına ve özellikle gözlere ciddi zararlar verebilecek potansiyele sahiptir.Ayrıca aracın uzaktan kumanda sistemi ve mevcut ise uygulama ile bağlı olabileceği mobil telefon ve tabletler ile ilişiğinin kesilmiş olması da dikkat edilmesi gereken hususlardan biri. Bu kontrolün yapılmamış olması halinde herhangi sistemin bir anda aktif olabilme riski var.” açıklamasında bulundu.


Haber Kaynak : İGFA

Yaşam 27.02.2024 11:02:45 0
101 Şüpheli Yakalandı İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya’nın yaptığı açıklamaya göre: "FETÖ'ye yönelik düzenlediğimiz operasyonlarda 101 şüpheli yakalandı"
Konya'da 5,2 büyüklüğünde deprem Konya'da 5,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi.
IV. TARIM ORMAN ŞÛRASI SONUÇ BİLDİRGESİ AÇIKLANDI IV. Tarım Orman Şûrası Sonuç Bildirgesi'nde yer alan kararlar, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, 4. TARIM ORMAN ŞURASI SONUÇ BİLDİRGESİ PROGRAMI'NA KATILDI Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde gerçekleştirilen 4. Tarım Orman Şurası Sonuç Bildirgesi Programı Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.
İZMİR GAZİEMİR BELEDİYESİ’NE ÇEVRE CEZASI Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü ekipleri, boş arazide vahşi depolama yaptığı belirlenen Gaziemir Belediyesi’ne 1 milyon 869 bin 726 TL idari ceza uyguladı.
Çanakkale'de 14 Engelli Gencin Askerlik Hayalleri Gerçekleştirildi Çanakkale'de bir günlüğüne asker olan engelli 14 genç, kamuflaj giyip yemin etti.
Hakkari Emniyet Müdürlüğü, Yolcu Otobüslerinde Sivil Ekiplerle Denetim Yaptı, Kurallara Uyum Kontrol Edildi Hakkari Emniyet Müdürlüğünün sivil ekipleri, şehirlerarası yolcu taşımacılığında denetimlerini sürdürüyor.
’En İyi Narkotik Polisi Anne’ Projesi Çerçevesinde Çeşitli Bilgilendirme ve Bilinçlendirme Faaliyetleri Gerçekleştirildi Niğde Emniyet Müdürlüğü, bilgilendirmeye devam ediyor.