BTÜ’den otomotiv sektörünün sorunlarına çözüm

BTÜ’den otomotiv sektörünün sorunlarına çözüm

BTÜ’den otomotiv sektörünün sorunlarına çözüm

Sorun Çözüm Pazarı buluşmaları kapsamında BTÜ’lü akademisyenler ile otomotiv firmalarının temsilcileri “sorun çözüm masalarında” bir araya geldi. Firmalar Ar-Ge, Ür-Ge, tasarım, üretim, inovasyon, test-analiz, kalite gibi noktalarda karşılaştıkları sorunları aktarırken, alanında uzman akademisyenler ise bu problemlere çözüm önerileri getirdi.

BURSA (İGFA) - Akademik aklı özel sektörle buluşturmak amacıyla pek çok proje üreten Bursa Teknik Üniversitesinin (BTÜ) Türkiye’de bir ilk olarak düzenlediği ‘Sorun Çözüm Pazarı’nın ikinci aşamasına geçildi. Bu kapsamda daha önce tanıtım toplantısının yapıldığı otomotiv sektörünün temsilcileri, BTÜ’nün alanında uzman akademisyenleri ile çözüm masaları etrafında buluşturuldu. Üniversite Sanayi İşbirliği Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (BTÜ-SAN) tarafından düzenlenen otomotiv sektörüne yönelik Sorun Çözüm Pazarı buluşmasına; BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sinan Uyanık, Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. Ayşe Bedeloğlu, akademisyenler ve Ermetal Otomotiv, Karsan Otomotiv, Ulaşım İç ve Dış Ticaret A.Ş., Maysan Mando Otomotiv, Sazcılar Otomotiv ve Tekaydınlar Otomotiv’den 18 temsilci katıldı.

 

SEKTÖRLERE DOKUNAN ÜNİVERSİTE: BTÜ

Programda konuşan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, üniversitelerin bulundukları şehre dokunan, ortak projeler üreten ve sektörlerin sorunlarına odaklanan noktada olmaları gerektiğini vurguladı. BTÜ’nün bu aşamada pek çok projesinin olduğunu belirten Rektör Çağlar, “Daha önce tanıtım toplantısını gerçekleştirdiğimiz Sorun Çözüm Pazarı’nın şimdi ise çözüm masası kısmına geçmiş durumdayız. Bu masa etrafında akademisyenlerimiz ve firma temsilcilerimiz bir araya gelerek sorunlara çözüm üretecekler, akademik aklı sektöre aktaracaklar. Akademisyenlerimizin bilgi birikimi ve yaklaşımları ile siz değerli sektör temsilcilerinin tecrübeleri ve bakış açıları, bu iş birliğine büyük katkı sunacak; ortaya çıkacak fikirler ise hem üniversitemiz ve sanayimiz hem de ülkemiz için önemli kazanımlar sağlayacaktır. Bu kapsamda en önemli hedeflerimizden biri firmalarımızın sorunlarını çözme ulaştıracak AB projeleri geliştirerek hem sektöre hem ülkemize katkıda bulunmak” dedi.

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE YAPILABİLECEK PROJELER

Rektör Çağlar’ın konuşmalarının ardından BTÜ Dr. Öğretim Üyesi Oya Güler, “Otomotiv Sektöründe Yapılabilecek Projeler” hakkında sunumunu gerçekleştirdi. Oya Güler, firma temsilcilerine Erasmus programının yapısı, hibe hakları, proje öncelikleri, otomotiv alanındaki Erasmus örnekleri, mesleki eğitim projeleri, proje tipleri gibi konular hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Coşkunöz Eğitim Vakfı Hibe Projeleri Uzmanı Dilara Çay ise VOLTAGE- CoVe tecrübe paylaşımında bulundu. MERLAB Müdürü Doç. Dr. Ahmet Aygün de “Otomotiv Sektörünün AB Uyum Süreçleri: Yeşil Dönüşüm” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

SORUNLAR MASAYA YATIRILDI

Program, sorun çözümüne yönelik akademisyen-sektör görüşmeleri ile devam etti. Bu kapsamda her firma özelinde ayrı masalar oluşturuldu. Firma temsilcilerinin talepleri doğrultusunda; Ar-Ge, Ür-Ge, tasarım, üretim, inovasyon, test-analiz, kalite gibi mevcut süreçlerinde karşılaştıkları problemlere akademisyenler çözüm önerileri getirildi. AB proje destekleri, yeşil dönüşümün sağlanması, karbon ayak izi, yeni projelerin hayata geçirilmesi ve bunların sürdürülebilmesi, elektrikli araçların ağırlığının azaltılması, enerji verimliliği yönetimi, yapay zekânın otomotiv sektörü sürecine dâhil edilmesi gibi sorunların da ele alındığı masalardaki süreç için bir takvim oluşturulacak, takvime göre sorunların çözümü için geliştirilecek projelerle aksiyon alınması sağlanacak. Bu aşamalar Üniversite Sanayi İşbirliği Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından takip edilecek.


Haber Kaynak : İGFA

Eğitim 9.10.2024 10:04:48 0
''Ülke Genelinde Düzensiz Göçe Yönelik Düzenlenen Denetimlerde 446 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü Yakalandı'' Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya: ''Ülke Genelinde Düzensiz Göçe Yönelik Düzenlenen Denetimlerde 446 Göçmen Kaçakçılığı Organizatörü Yakalandı''
TESLİMATTA 250 BİNİ GEÇTİK SÖZÜMÜZÜ İNŞA ETMEYE DEVAM Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 11 ilde 174 ayrı alandaki 3 bin 481 şantiyede 182 bin mimar, mühendis ve işçi ile asrın inşa seferberliğine devam ediyor.
''18 İlde DEAŞ Terör Örgütüne Yönelik Düzenlenen Operasyonlarda 39 Şüpheli Terör Örgütü Mensubunu Yakaladık'' Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya: ''18 İlde DEAŞ Terör Örgütüne Yönelik Düzenlenen Operasyonlarda 39 Şüpheli Terör Örgütü Mensubunu Yakaladık''
BAKAN YUMAKLI, ORMAN YANGINLARINA KARŞI ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİ ÇALIŞTAYINDA KONUŞTU Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ankara'da düzenlenen Entegre Orman Yangını Yönetimi İçin Uluslararası İşbirliğinin Geliştirilmesi Çalıştayı'na katıldı.
GÜNGÖREN “YARISI BİZDEN” İLE DÖNÜŞÜYOR Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabından İstanbul’un Güngören ilçesinde Yarısı Bizden kampanyasından faydalanan Serçe ailesinin görüntülerini paylaştı.
“Alkol Etkisinde Araç Kullanımı” İle İlgili 102 Bin 725 Sürücüye İşlem Yapıldı Bakanımız Sn. Yerlikaya: 1 Ocak-12 Haziran 2025 Tarihleri Arasında “Alkol Etkisinde Araç Kullanımı” İle İlgili 102 Bin 725 Sürücüye İşlem Yapıldı
İsrail'in İran saldırılarında ölen üst düzey komutanlar kimler? İsrail'in İran'ın nükleer programını hedef alarak 13 Haziran Cuma günü başlattığı saldırılarda, ülkenin en üst düzey üç komutanı hayatını kaybetti
2 milyon 535 bin 680 adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirdik İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya: İstanbul’da 2 milyon 535 bin 680 adet Uyuşturucu Hap Ele Geçirdik